Aardbeiendag 2024

10-01-2024

De aardbeiensector heeft het jaar goed ingeluid met de jaarlijkse Aardbeiendag in de Brabanthallen. Met bijna 800 deelnemers was het evenement een dag vol boeiende presentaties en netwerkmogelijkheden. 

Delphy, ZLTO en Glastuinbouw Nederland organiseren samen sinds 2004 met succes de Aardbeiendag, voor en door de aardbeiensector, met speciale aandacht voor de primaire aardbeientelers/plantenkwekers en samen met standhouders, sprekers en deelnemers.

Zo mochten wij deze aardbeiendag aftrappen als gastspreker.
We presenteerde er de uitkomst van onze aardbeien duurzaamheidsdroom van 2016. Namelijk, Kunnen we aardbeien jaarrond telen, met nagenoeg geen gas, chemie, gesloten waterkringloop, geen gekoelde plant, 30 kg per meter?
Het antwoord is Ja! Zijn we er? Nee, de basis werkt, echter hebben we (gelukkig) nog veel aanknopingspunten om verder te ontwikkelen in rassenkeuze, productie en kwaliteit.

IMG 20240110 WA0028

De aardbeiensector is zeer innovatief. Zo werden aardbeienrassen tot op de dag van vandaag veredeld via stekjes. Nu heeft Limgroep in samenwerking met ons bedrijf en ook dat van Gipmans Young Plants, Van den Elzen Plants, FruitMasters en Delphy de mogelijkheid gevonden om aardbeien via zaad te veredelen. Deze duurzame manier van veredelen zorgt ervoor dat een aardbeienplant binnen 16 weken van een zaadje naar een aardbeienplant kan groeien! Met stekjes duurt dit proces drie jaar.
Bekijk de video van limgroep.

Foto

Meer nieuwtjes

© 2022 Van der Avoird Trayplant