Wereld

Inheemse planten, bomen en elf grassoorten.

Eigen
wandelgebied

Wouwervallei 

Doordat we veel minder grond nodig hebben door ons innovatieve teeltsysteem hebben we op onze grond een wandelpad aangelegd en natuur ontwikkeld met inheemse planten en bomen. Het zogeheten Wouwervallei-gebied. Kom jij ook een keer wandelen? 

Impact

Trayplant wil impact maken. Een positieve impact op de wereld om ons heen. Daarom investeerden wij de afgelopen 10 jaar flink op het gebied van arbeid, water, energie, omgeving, natuur, biodiversiteit en educatie. Voor ons is dat het complete verhaal van duurzaamheid. 


100% circulair

Wij gebruiken een 100 procent gesloten watersystemen in onze kassen en aardbeientrayvelden. Dat betekent dat wij het afgevoerde water van onze trayvelden, kassen en betonpaden zuiveren en direct weer hergebruiken, zonder verspilling van kostbare grondstoffen of energie. Verder vindt er geen uitstoot van gewasbeschermingsmiddelen plaats naar het milieu. Wij streven immers naar een werkwijze die volledig klimaatneutraal is. Verder rijden we elektrisch, investeren we in zonnepanelen, gebruiken we zeer zuinige LED-verlichting en slaan we restwarmte op om onze kassen en kantoren aangenaam koel te houden in de zomer en lekker warm in de winter. Sterker nog: in de nabije toekomst geven we graag energie aan onze omgeving! 

Wij geven natuur terug aan de maatschapij

Door het inzetten van bestaande en innovatieve duurzame productiemethoden in combinatie met een duurzame energievoorziening en waterhuishouding,  is er bij ons sprake van een efficiënte duurzame bedrijfsvoering met een opbrengst die per hectare substantieel hoger ligt dan bij de traditionele teelt.  In onze high tech meerlagenteelt gebruiken wij nu één hectare grond, waar we in de traditionele teelt 240 hectare grond voor nodig zouden hebben. Deze ruimte geven wij terug aan natuur en maatschappij en benutten deze voor visueel groen en biodiversiteit. Voor meer informatie bekijk ook www.goedboerengeeftenergie.nl

Goed Boeren Geeft energie!

Informatie delen!

Burencontact

Net zoals thuis

Voor ons als bedrijf is de informatievoorziening naar de buren belangrijk. Voordat we daadwerkelijk actie gaan ondernemen, is informatie delen over wát we gaan doen en wáárom je het gaat doen uiterst belangrijk.  Zo kijken onze buren niet recht op onze laaddock en is ons terrein omheind door groenstroken en een groen wandelpad, genaamd de Wouwervallei.  

In contact met
de omgeving

Van der Avoird Trayplant zit vaak aan tafel met gemeenten, de overheid en onze omgeving. Handelen met boerenverstand en in contact staan met onze omgeving is onmisbaar bij ondernemen. 

Cittaslow

Binnen de gemeente Alphen-Chaam is er een prachtig initiatief: Cittaslow.

Als enthousiast supporter denken we graag mee en stellen we onze locaties geregeld open voor Cittaslow- evenementen. 

Wilgenhart

Als u als klant of recreant ons bedrijf komt bezoeken maakt u uw bezoek helemaal compleet met een bijpassende overnachting bij
’t Wilgenhart.  

Agro Campus Brabant

Wij zijn onderdeel van de Agro Campus Brabant!
Er is een sterk groeiende behoefte aan de kennis waar ons voedsel vandaan komt en hoe dat geproduceerd wordt.

Het Agro Campus-netwerk voorziet in die behoefte! Doelgroep zijn groepen zakelijke bezoekers en studenten van groen onderwijs.  

Toerisme de Baronie

 Bundelt het beste van de streek en zet dit in de etalage van de regio op hun website.

Ons eigen natuurgebied 
'de Wouwervallei' vind je hier ook terug. Kom je een keer wandelen?  

Framboise d’Avoird

Onze eigen wijn

Een goed voorbeeld van bovenstaand Cittaslow-statement is de samenwerking die Van der Avoird Trayplant heeft in het produceren van onze “Framboise d’Avoird”, een heerlijke frambozenwijn. Minicamping Wilgenweide en Wijngaard Dassemus zijn enkele lokale ondernemingen met wie wij samenwerken om prachtige natuurproducten op de markt te brengen.

Natuurproduct

Inschrijving excursie 

Ben jij enthousiast geworden over ons bedrijf en wil je graag met een groep van minimaal 20 personen een educatieve rondleiding door ons bedrijf? Dan ontvangen we graag jouw aanvraag. 

© 2022 Van der Avoird Trayplant