Winnaar Tuinbouwondernemersprijs 2023!

29-03-2023

In de fossielvrije kas van Koppert Cress in het Westland reikte minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 aan ons uit. Geweldig! 

We zijn er trots op dat we te midden van nog drie andere heel mooie genomineerde bedrijven als winnaar benoemd zijn! Blij dat we met onze visie kunnen inspireren: de natuur minder belasten, maar toch voorzien in de groeiende voedselbehoefte. We werken aan het voedsel van morgen, maar houden de mensen die hieraan werken en de planeet met ons boerenverstand goed in de gaten!

Volgens de vakjury is van der Avoird Trayplant een toonzetter in onderzoek, sterk ondernemerschap en systeeminnovaties voor vermeerdering en productie. Een meerdimensionaal bedrijf met een sterke visie en scherpe focus, waarbij innovatie in het DNA zit. Een goed voorbeeld is de vierlagenteelt op de nieuwe locatie waar de vermeerdering van hun producten plaatsvindt op 1 hectare met de opbrengst van maar liefst 240 hectare. Deze locatie is nagenoeg emissievrij, heeft geen CO2-uitstoot en geen afvalwater. Geïnteresseerd in het volledige juryrapport? Open hier en lees de verdere bevindingen van de jury.

Zie link voor de Aftermovie!

In ons mooie Brabant was de avond nog lang gezellig..

 

Meer nieuwtjes

© 2022 Van der Avoird Trayplant