Winnaar Tuinbouwondernemersprijs 2023!

17-01-2023

In de fossielvrije kas van Koppert Cress in het Westland reikte minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 aan ons uit. Geweldig! 

We zijn er trots op dat we te midden van nog drie andere heel mooie genomineerde bedrijven als winnaar benoemd zijn! Blij dat we met onze visie kunnen inspireren: de natuur minder belasten, maar toch voorzien in de groeiende voedselbehoefte. We werken aan het voedsel van morgen, maar houden de mensen die hieraan werken en de planeet met ons boerenverstand goed in de gaten!

Volgens de vakjury is van der Avoird Trayplant een toonzetter in onderzoek, sterk ondernemerschap en systeeminnovaties voor vermeerdering en productie. Een meerdimensionaal bedrijf met een sterke visie en scherpe focus, waarbij innovatie in het DNA zit. Een goed voorbeeld is de vierlagenteelt op de nieuwe locatie. Deze locatie is nagenoeg emissievrij, heeft geen CO2-uitstoot en geen afvalwater. 

Zie link voor de Aftermovie!

In ons mooie Brabant was de avond nog lang gezellig..

Meer nieuwtjes

GreenSwitch past mooi binnen onze duurzame aanpak

17-01-2023

GreenSwitch® Original is een 2 - 0 - 7 formulering, zuiver en transparant voor hightech fertigatie in kassen en open veld. Het wordt geproduceerd in de van Iperen fabriek in Nederland met behulp van een bewezen bijna nul CO2-voetafdruk productieproces, gecertificeerd door de SNK (Stichting Nationale Koolstofmarkt) volgens de overeenkomst van Parijs (COP 21). Het GreenSwitch-proces, gebaseerd op Pure Green Agriculture Technology, is een circulair proces dat bijdraagt aan het herstel van de stikstofkringloop door de stikstof uit mest te upcyclen naar een kristalheldere nitraatmeststof. 

© 2022 Van der Avoird Trayplant