Speech op de Top van Onderop 2023

06-12-2023

De Top van Onderop 2023   Loesje   Erik Kottier

Terwijl in Dubai wereldleiders bijeen waren voor de jaarlijkse klimaattop, liet het event De Top van Onderop op het zelfde moment zien dat in Nederland al vele mensen in de weer zijn met die duurzame toekomst. 

Denk aan buurtbewoners die samen energie opwekken. Ondernemers die de handen ineen slaan om netcongestie aan te pakken. Bedrijven die voorop lopen en versneld van fossiele energie afstappen. Sportverenigingen die ook energieleverancier zijn geworden voor omwonenden. Reizigers die gezamenlijk optrekken om openbaar vervoer betaalbaar te houden. Een stroom van kansrijke initiatieven die de samenleving in beweging brengt. De verduurzaming van ónderop is in Nederland in volle gang.

De Top van Onderop is voor iedereen en werd georganiseerd samen met organisaties die al concreet het nieuwe Nederland vormgeven.
Er waren gesprekken met een focus op oplossingen en vooruitgang, en de blik op wat er nu al is en kan, of op korte termijn aankomt aan innovaties op het gebied van duurzaamheid. Lokaal en regionaal zijn er allerlei initiatieven van bewoners en ondernemers die niet op de politiek willen wachten maar zelf al enthousiast aan de slag zijn gegaan, omdat ze vinden dat het nodig is maar ook omdat het besparing oplevert, bijvoorbeeld bij je lokale sportclub of met een energiecoöperatie in eigen beheer.

Ook ons bedrijf heeft mogen inspireren op dit event! Meer zien hoe we dat deden? bekijk dan de speech via deze link. https://youtu.be/vPNPSR9-cio?feature=shared

Meer nieuwtjes

© 2022 Van der Avoird Trayplant