Gewasbescherming

08-08-2022

Spuitsticker

Sinds kort is deze sticker op onze spuitmachine te vinden. Wanneer je ons ziet rijden met deze machine verwacht je wellicht enkel alleen chemische bestrijdingsmiddelen. Het tegendeel is echter waar. Het is een uitdaging om iedereen te laten weten dat er juist in 80% van de gevallen biologische gewasbescherming in de spuit zit. Daarnaast gebruiken we de spuit ook voor organische bemesting i.p.v. kunstmest. Met deze sticker maken we dit nu kenbaar.
Doen we op ons bedrijf aan biologische gewasbescherming? Jazeker! Zijn we een biologisch bedrijf? Nee, we zetten, als het nodig is, wel chemische middelen in. De basis blijft biologisch, daarom gebruiken we veel meer biologische middelen en nog nauwelijks chemische maar als de planten ziek zijn willen we ze wel kunnen helpen om kwalitatief goede en gezonde planten bij de klanten af te kunnen leveren. Jurgen (teeltspecialist binnen ons bedrijf) vergelijkt met meestal met medicijnen. Niemand vindt het leuk om die in te nemen, maar als je ze nodig hebt ben je blij dat ze er zijn.

Meer nieuwtjes

GreenSwitch past mooi binnen onze duurzame aanpak

17-01-2023

GreenSwitch® Original is een 2 - 0 - 7 formulering, zuiver en transparant voor hightech fertigatie in kassen en open veld. Het wordt geproduceerd in de van Iperen fabriek in Nederland met behulp van een bewezen bijna nul CO2-voetafdruk productieproces, gecertificeerd door de SNK (Stichting Nationale Koolstofmarkt) volgens de overeenkomst van Parijs (COP 21). Het GreenSwitch-proces, gebaseerd op Pure Green Agriculture Technology, is een circulair proces dat bijdraagt aan het herstel van de stikstofkringloop door de stikstof uit mest te upcyclen naar een kristalheldere nitraatmeststof. 

Inschrijving zomervakantie werkstekkie 2023

17-01-2023

Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en deze zomer op zoek naar een tof werkstekkie? Kom dan bij ons stekken, geld verdienen, lol maken, vriendschappen opbouwen en... werkervaring opdoen! Vanaf 1 maart is het mogelijk je via onze website in te schrijven voor jouw zomer werkstekkie 2023.

© 2022 Van der Avoird Trayplant